Schouderklachten

Schouderklachten

Fysiotherapie kan effectief zijn bij schouderklachten met als doel pijnvermindering en verbeterde bewegingsvrijheid. Hier zijn enkele manieren waarop fysiotherapie kan helpen:
Evaluatie: De fysiotherapeut zal beginnen met een grondige beoordeling van je schouderklachten om de oorzaak en de ernst ervan te begrijpen.
Oefentherapie: Op basis van de evaluatie zal de fysiotherapeut specifieke oefeningen voorschrijven om de spieren rond de schouder te versterken, de mobiliteit te verbeteren en de pijn te verminderen.
Mobilisatie- en manipulatietechnieken: De fysiotherapeut kan technieken gebruiken om de gewrichten in de schouder voorzichtig te mobiliseren of te manipuleren om de bewegingsvrijheid te vergroten.
Massage en myofasciale release: Door massage en myofasciale release kan de fysiotherapeut de spierspanning verminderen en pijn verlichten.
Advies en educatie: Je krijgt mogelijk advies over houding, ergonomie en activiteiten die je moet vermijden om verdere schade te voorkomen.
Functionele training: Je leert specifieke bewegingen en activiteiten aanpassen om je schouder te beschermen en te versterken in je dagelijkse leven.
Het is belangrijk om regelmatig de aanbevelingen van je fysiotherapeut op te volgen en geduldig te zijn, omdat herstel vaak geleidelijk verloopt. Samenwerken met een gekwalificeerde fysiotherapeut is essentieel om de beste resultaten te bereiken.

Fysiotherapie

Werkwijze


Onderstaande tarieven gelden voor verzekerden die niet of niet voldoende aanvullend verzekerd zijn. In andere gevallen declareren wij de behandeling direct bij de zorgverzekeraar.

Het eerste consult bestaat uit een verplichte intake en onderzoek (code 1864 of 1870), waarna wij een zitting fysiotherapie/manuele therapie (code 1000 of 1200) reserveren voor behandeling. Deze eerste zitting duurt dan ook langer, namelijk 50 minuten. De vervolgafspraken hebben een duur van 25 minuten.

Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Niet nagekomen afspraken worden volledig in rekening gebracht.

Behandeling & Tarieven 2024


Behandeling Code Prijs
Zitting fysiotherapie 1000 €46,-
Zitting fysiotherapie aan huis 1001 €62,50
Zitting manuele therapie 1200 €57,-
Zitting manuele therapie aan huis 1201 €62,50
Screening en intake en onderzoek 1864 €60,-
Intake en onderzoek na verwijzing 1870 €60,-
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis 1871 €60,-
Medische Fitness (per kwartaal)   €130,-
     

 

logo

Gegevens

Fysiotherapie Gademan
Touwlaan 25
3401 CA IJsselstein